Odissees quotidianes - Marta Vallverdú i Borràs

 

Quan s’ha deixat la infància enrere, la vida es desperta com una aventura més o menys brillant, més o menys quotidiana. Etapa d’amistat o de solitud, de guanys o de pèrdues, d’amors i d’odis, de pressió social, d’inseguretat personal. Cadascú a la recerca de la pròpia identitat.
Aquest recull de contes copsa l’essència dels seus joves protagonistes, gairebé tots estudiants d’institut. Amb un to sincer i proper, les històries revelen les lluites internes i les victòries silencioses que defineixen el difícil camí cap a l’edat adulta. Et reconeixes en algun d’aquests personatges o hi identifiques alguna situació viscuda?

Marta Vallverdú i Borràs (Santa Coloma de Gramenet, 1962) ha estat, fins a la seva jubilació, professora d’ensenyament mitjà. Doctora en Filologia Catalana per la UB, amb una tesi titulada Viatges literaris a l’exòtic: Aurora Bertrana, Josep Maria de Sagarra (1918-1938) que posteriorment va publicar en forma de llibre el 2007 a Publicacions de l’Abadia de Montserrat. Ha publicat l'assaig Seixantisme, l'esclat cultural català dels 60 a L'Avenç.