La llarga espera d'Elizabeth Grissom - Josep Maria Teixell

 

XVI Premi de Teatre Breu Andreu Solsona Badalona 2023

L’Elizabeth espera la sortida del seu vol, però el protocol d’identificació de passatgers és feixuc. La companyia s’ha d’assegurar que la Betty, nom pel qual és coneguda a Houston, és realment qui diu que és, fins al punt que la dona es veu abocada a donar detalls d’algunes de les vivències que més l’han marcat al llarg de la seva existència.

Josep Maria Teixell Aguilà (Reus, 1967)
Després d’uns anys de moure’s en el món del teatre amateur va decidir professionalitzar-se com a actor. Va passar pel Teatre de la Riereta, La Casona i Eòlia, on va descobrir que també li agradava escriure teatre. Paral·lelament es va llicenciar en Filologia Catalana a la UB i tot seguit va cursar el Màster en Estudis Teatrals de l’IT i la UAB. També ha seguit el recorregut de dramatúrgia de l’Obrador de la Sala Beckett i assisteix assíduament als seminaris que organitza Creador.es a València cada tardor.
Del 2010 al 2020 va dirigir i coescriure el Ball de Malcasats del Carnaval de Vilanova i la Geltrú. Des del 2015 integra l’equip de dramatúrgia i direcció del projecte Nanoteatre que organitza el Teatre Principal de la ciutat i des del 2022 forma part del Col·lectiu Xató d’Estiu, que cada estiu organitza el Festival de Dramatúrgia Breu de Vilanova i la Geltrú. Durant molts anys va treballar com a actor de publicitat.
El 2015 va guanyar el Premi Rosa Florido de Teatre amb la peça Umbert. Bibí. Trini. Alguns dels seus textos han estat seleccionats pels festivals AlForat de Nun Off (2019), Píndoles (2021), Test (2022 i 2023) i Passejades (2022).