Tretze poetes + un escultor - Diversos autors

 Les escultures de Josep M. Camí dialoguen en aquest llibre amb els poemes de Jordi Valls, Bel Granya, M. Antònia Massanet, Paco Fanés, Marc Romera, Joan Puche, Odile Arqué, JM Calleja, Eduard Sanahuja, Clara Fiol, José A. Arcediano, Coloma Lleal i Màrius Sampere.

Aquest llibre, més o menys, ha sortit així: Abans de la pandèmia vaig demanar a tretze poetes que freqüentaven el tallerBDN que triessin una de les meves escultures i li dediquessin un poema. Aquí està la seva tria amb el seu poema. Les escultures surten ordenades per antiguitat i marquen el ritme del llibre. Jo, acostumat a classificar-les en sèries, potser n’hauria triat altres, però els poetes aquí tenen la paraula... i m’agrada com queda.
Aquest va ser el pacte: cada poeta escriuria quatre poemes inèdits de tema lliure, en seleccionaria un entre els seus preferits i n’escriuria un de nou inspirant-se en l’escultura escollida.
Vingueren després dos anys llargs de temps de silenci.  En tornar el temps de la paraula i els volums, l’editorial Pont del Petroli, sense vacil·lacions, ha fet que l’escultura esdevingui etèria i la poesia sòlida.